BİZ KİMİZ?

BİZ KİMİZ?

Pİ VETERİNER KLİNİĞİ 2020 yılında Ağustos ayında Konya’nın Selçuklu ilçesinde Şefik Can caddesinde açılmıştır. İki veteriner hekim olarak çıktığımız bu yolda kliniğimiz; veteriner sahaya özel üretilmiş son teknoloji medikal cihazlar ile donatılmış olup farklı hayvan türleri için farklı muayene odalarına sahiptir. Kliniğimiz de bekleme salonu, hekim konsültasyon odası, kedi muayene odası, köpek muayene odası, laboratuvar ve karanlık oda olarak toplamda 135m2 alanda çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

 

 

BİZ KİMİZ?

Ben Veteriner Hekim İlyas ÇEKER

Atatürk üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunuyum. Konya’nın Çumra ilçesinde doğdum. Ailem çok uzun yıllardır çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığından dolayı ben hayvanlarla büyüdüm ve çok sevdiğim mesleğimin temellerini o yıllardan beri atmaktayım. Büyük hayvan hekimliği ve pet hayvan sağlığı alanlarında kendimi geliştirdim ve öğrenmenin sonu olmadığını bilerek her zaman öğrenmeye devam edeceğim. Amacım kendini bizler gibi anlatamayan hayvan dostlarımızın derdini anlamak, onların sağlıklarını korumaktır.

 

Ben Veteriner Hekim Pınar TUNÇAY

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunuyum. Nevşehir’in Ürgüp ilçesine doğdum. Lise eğitimimi Nevşehir sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümünde tamamladım. Çalışma hayatıma hemşire olarak başlamış olsam da hayvanlara olan sevgim ve merhametim sebebiyle Veteriner fakültesini okumaya karar verdim. Eğitim hayatımı hemşirelik mesleğini icra ederek tamamladım. İlk göz ağrım olan hemşirelik mesleğini 2020 yılının ağustos ayında bırakarak çok sevdiğim VETERİNER HEKİMLİK mesleğimi Pİ VETERİNER KLİNİĞİNDE icra etmeye başladım.

Sık Sorulan Sorular

Merak Edilenler ve Çok Sorulan Bazı Soruları Sizin İçin Cevapladık

Kediler neden tüy döker sorusu en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. Fizyolojik tüy döküm miktarının aşılması bir sorunun göstergesi olabilir. Tüy dökülmesinin en önemli sebeplerinden biri gıdadır. Can dostlarımıza verdiğimiz gıdaların tam dengeli bir içerikte olması gerekir. En iyi içeriğe sahip mamalar bile stres yaratacak dönemlerde kedimiz için vitamin ve mineral açısından eksik kalabilmektedir. Özellikle mevsim geçişlerinde ek takviyeler yapmak ve sık sık taramak dönemi daha rahat atlatmasında fayda sağlayacaktır. Bunun yanında hormonel değişimler, metabolizma hastalıkları, hormon hastalıkları, paraziter enfestasyonlar, allerji ve psikolojik rahatsızlıklar da tüy dökülmesine neden olmaktadır. Unutulmamalıdır ki her şey yolunda olsa bile bir miktar tüy dökülmesi olacaktır ve bu normaldir. Patili günler dileriz.

Köpeklerin sindirim sistemi kedilerden biraz farklıdır. Köpekler omnivor canlılardır. Yani hem ot hem et tüketebilirler. Buda karbonhidratları yüksek oranda sindirebildiklerini göstermektedir. Köpeğimizde herhangi bir sağlık sorunu yok ise ve hekiminiz farklı bir beslenme programı uygulamıyor ise; anne sütünden kesildikten sonra 4. Aylarına kadar dört öğün beslenmelidir. Yani kilolarına uygun günl

Hayır yapmaz. Aslında kist yapan şey tüy değil tüy üzerine yapışmış olan parazit yumurtalarının ağız yolu ile alınmasıdır. Bu parazitlerden bazıları sindirim sisteminden göç geçirerek farklı organlarda kist yapıları oluşturur. Peki, bunun önüne geçmek mümkün mü? Evet, elbette mümkün. Kedilerimizin belli aralıklarla (bu aralık hekim tarafından belirlenir) antiparaziter ilaçlamasını yaptırmalıyız ve kum kaplarını günde bir veya iki defa temizlemeliyiz. Kum temizliği sonrası ellerimiz bol su ve sabunla temizlemeliyiz. Eğer bunlara dikkat edersek dökülen ve yutulan tüyler bizim için sorun oluşturmaz. Patili günler dileriz.

Öncelikle bulduğunuz yavru kedi eğer korunaklı bir yerde değil ise zarar gelecek bir alanda ise eldiven giyerek yakın ve daha korunaklı bir yere alınmalıdır. Anne kediler yemek yemek, su içmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için yuvadan ayrılabilmektedir. Anne kedinin dönemsi beklenmelidir. Bu sekiz saat kadar sürebilir. On günlükten küçük yavrular 12 saat beslenmediği takdirde hayati risk ile karşı karşıya gelmektedir. Eğer anne bu süre zarfında gelmez ise bulunan yavru alınmalı ve en yakın veteriner kliniğine götürülmelidir. Sağlık durumu kontrol edilen yavrulara öncelikle sütanne aranmalı o zaman zarfında kedi anne sütü ile beslenmelidir. Yavruların vücut ısılarını sağlayamadıkları ve ilk bir buçuk ay yardımla idrar yaptıkları unutulmamalıdır. Patili günler dileriz.

Kediler için uygun kısırlaştırma yaşı ortalama 6-8 aylık yaştır. Bunun genel sebebi kedimize uygulanan aşıların tamamlanmış olması, diş değişiminin tamamlamasıdır(stres açısından). Fakat her yaşta kedide kısırlaştırma operasyonu yapılabilmektedir. Yapılan çalışmalarda hiç kızgınlık göstermeden kısırlaştırılan dişi kedilerin meme tümörü oranının bir kere kızgınlık gösterip kısırlaştırılan kedilere oranla daha düşük olduğu tespit edilmiş. Erkek kediler için ise kısırlaştırma için kötü alışkanlıklar kazanmadan (koku bırakma, eşya veya insanla mastürbasyon vb) yapılmasını önermekteyiz. Çünkü bazı alışkanlıklar kalıcı olabilmektedir. Patili günler dileriz.

Kedilerin eğer bir sağlık sorunu yok ise bütün gün tüketeceği mamayı serbest besleme ile verilmelidir. Yani kedinin mama kabı bir gün tüketeceği mama ile doldurulur. Kediler 8-12 öğünde bu mamayı tüketirler. Fakat bazı hormonel rahatsızlıklar nedeniyle veya obezite gibi hastalılardan dolayı öğün ve mama kısıtlamasına gidilebilir. Bu kısıtlamalar bir hekime danışılarak yapılması daha sağlıklı olacaktır. Patili günler dileriz.

Kedime aşı yaptırmasam ne olur sorusu oldukça sık sorulan bir sorudur. Özellikle aşıların yan etkisinden korkan hasta sahiplerinin en çok aklını karıştıran soruların başında gelir. Fakat aşılama oldukça önemlidir. Özellikle kediler arası bulaşıcı hastalıklara karşı korunmanın en önemli yolu aşılamadır. Yan etkiler konusunda hekimlerinizden detaylı bilgiler alarak aşılama takvimine uymanız can dostunuzun sağlığı için çok önemlidir. Bazı hastalıların maalesef tedavisi yoktur ve bundan korunmanın tek yolu aşılamadır. Patili günler dileriz.

Köpeğime aşı yaptırmasam ne olur sorusu oldukça sık sorulan bir sorudur. Özellikle aşıların yan etkisinden korkan hasta sahiplerinin en çok aklını karıştıran soruların başında gelir. Fakat aşılama oldukça önemlidir. Özellikle kediler arası bulaşıcı hastalıklara karşı korunmanın en önemli yolu aşılamadır. Yan etkiler konusunda hekimlerinizden detaylı bilgiler alarak aşılama takvimine uymanız can dostunuzun sağlığı için çok önemlidir. Bazı hastalıların maalesef tedavisi yoktur ve bundan korunmanın tek yolu aşılamadır. Patili günler dileriz.

Bizi Arayın
WhatsApp'tan Yazın